18 iulie 2024, 22:37

Buzău: bariere de colectare autonomă a deșeurilor de pe râu

În cadrul proiectul de ecologizare a râului Buzău intitulat „Viitoruri curate. Nu viituri murdare”, Aluniș Art Center a amplasat două bariere care să ghideze deșeurile către coșuri colectoare care vor fi golite la anumite intervale.

Una dintre bariere este în dreptul localității Cislău și una pe cel mai poluant afluent al Buzăului, Bâsca Rozilei. Montarea acestor bariere va aduce multe beneficii, fiind proiectate special cu caracteristicile necesare, fără să afecteze fauna piscicolă sau navigabilitatea. Barierele sunt manufacturate în România.

Aceste bariere plutitoare se întind de pe un mal pe celălalt al râului și ghidează deșeurile aduse de apă către un coș de colectare care este golit periodic. Deșeurile recuperate din apă sunt apoi preluate de operatorul de salubrizare care deservește zona în care este amplasat sistemul.

Aluniș Art Center este o organizație neguvernamentală care desfășoară acțiuni de ecologizare și altele: concerte de jazz și de muzică folk, proiecții de filme de artă și de documentare, expoziții de arte vizuale, seri de poezie și literatură, ateliere dedicate celor mici.

Foto: Opinia


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol