18 mai 2024, 0:32

Ministrul Mediului, mulțumit de banii alocați prin PNRR

Pe 21 martie este Ziua internaţională a pădurilor, iar Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a decis aniversarea acestei zile începând din 2013, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare, potrivit rfi.ro.

În acest context, ministrul mediului, Tanczos Barna, a declarat că Ziua Internaţională a Pădurilor este un prilej de a conştientiza importanţa tuturor tipurilor de păduri şi multele daruri pe care acestea le fac oamenilor, potrivit sursei citate.

Potrivit datelor oficiale, la ora actuală, pădurile găzduiesc aproximativ 80% din biodiversitatea terestră a lumii, în timp ce pădurile şi terenurile împădurite sunt alcătuite din peste 60.000 de specii de arbori.

De asemenea, peste un miliard de oameni depind direct de păduri pentru hrană, adăpost, energie şi venituri. În ceea ce privește sumele alocate Ministerului mediului prin planul Național de redresare și reziliență, ministrul mediului a declarat că sunt destul de generoase pentru punerea în aplicare a proiectelor viitoare.

Sursă foto: g4media.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol