17 aprilie 2024, 23:07

Tanczos Barna, despre urși: „Ministerul timp de patru ani nu a făcut nimic”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat importanța intervențiilor pentru ca urșii să rămână în păduri și să nu ajungă în localităţi, unde pot pune în pericol vieți omenești, potrivit digi24.ro.

Potrivit acestuia, o variantă este fie reducerea numărului de exemplare, fie capturarea și relocarea urșilor care provoacă probleme.

„Aceste animale sălbatice apar în toate județele din zona montană: și în Argeș, și în Brașov, și în celelalte județe, și în Vrancea și în Bacău. Din păcate, acest fenomen se generalizează pentru că ministerul timp de 4 ani de zile nu a făcut nimc”, a declarat Tanczos Barna, potrivit sursei citate.

În acest context, ministrul a declarat că prioritară este viața umană, care trebuie protejată.

„Vom păstra numărul de cote de intervenție la nivelul din 2018, dar vom permite intervenția preventivă, pentru că ceea ce este obligația noastră este să protejăm viața umană și bunurile cetățenilor. Ursul este un animal sălbatic, este strict protejat, dar primul este omul și viața umană și nu pot să concep ca ministerul să nu facă nimic și să nu încerce să protejeze viața umană”, a adăugat el.

Totodată, ministrul a explicat ce înseamnă concret intervenția preventivă.

„Extragere sau capturare și relocare. Cotele de prevenție și extragere nu vor pune niciodată în pericol populația de urși”, a explicat ministrul.

Sursă foto: puterea.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol