19 iulie 2024, 0:40

Ministrul Mediului, despre deșeurile depozitate ilegal în Capitală: Zeci de mii de tone

În urma controalelor făcute de Garda Națională de Mediu, zeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal au fost descoperite în februarie în Capitală.

În acest context, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că suma totală a amenzilor date în această perioadă depășește 300.000 de lei, potrivit Agerpres.

„Sunt un adept al măsurilor ferme. Cred câteodată chiar şi în măsurile radicale şi, ceea ce am făcut în cursul lunii februarie, împreună cu primăriile de sector şi primăria generală, vine tocmai din acest crez: dacă acţionăm şi dacă suntem fermi şi hotărâţi putem să schimbăm imaginea, faţa Bucureştiului, faţa întregii ţări, pentru că este inadmisibil ca într-o ţară europeană, într-o capitală europeană, se avem asemenea imagini dezolante.

Alături de noi, în aceste acţiuni, au fost colegii noştri de la Garda de Mediu (…), o instituţie care are toată libertatea să acţioneze împreună cu autorităţile locale în stoparea acestui fenomen generalizat în România de depozitare ilegală de deşeuri”, a afirmat Barna.

Totodată, ministrul a declarat că, în februarie, au fost identificate 212 de astfel de depozitări ilegale de deşeuri.

„Am făcut extrem de multe controale, am făcut echipe specializate pe fiecare sector şi am identificat în cursul lunii februarie 212 asemenea locaţii în doar 30 de zile. Acest rezultat arată că, dacă se vrea, se poate. Dacă se fac acţiuni ferme, chiar radicale, vor veni şi rezultatele.

La aceste locaţii unde se depozitează ilegal deşeuri în Bucureşti am găsit zeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal, aproape 100.000 de metri pătraţi de suprafaţă acoperită total sau parţial cu asemenea deşeuri.

În cursul acestor acţiuni au fost aplicate amenzi de sute de mii de lei şi s-a dispus, în fiecare caz, ecologizarea suprafeţelor, ecologizarea acestor terenuri. Sarcina este de fiecare dată a proprietarului: se identifică proprietarul şi este amendat”, a precizat acesta.

Sursă foto: g4media.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol