18 mai 2024, 0:32

Mai multe mașini, confiscate după ce depozitau ilegal deșeuri

Mai multe mașini au fost confiscate de Garda de Mediu, după ce au depozitat ilegal deșeuri. Șoferiis-au ales cu amenzi usturătoare, iar unii au rămas fără camioane, potrivit digi24.ro.

„În urma unei acțiuni desfășurate împreună cu colegii de la Garda Națională de Mediu, am reușit să identificăm o autoutilitară care deversa resturi din material de construcții într-un loc nepermis. Va fi amendat cu 13 până la 15 mii de ron și i se va confisca mașina. Sunt foarte multe astfel de cazuri. Desfășurăm în fiecare seară astfel de acțiuni și sperăm să prindem cât mai mulți cetățeni care aruncă în locuri nepermise”, spune Cătălin Tutilescu – inspector-șef la Garda de Mediu, potrivit sursei citate.

Totodată, în județul Ilfov șoferul unei basculante a descărcat o cantitate mare de gunoi pe un câmp. Ulterior a fost obligat să mute deșeurile abandonate și a primit o amendă de 30.000 lei, rămânând și fără mașină.

„O altă zi, o altă faptă pedepsită, un alt mijloc de transport folosit la săvârșirea unei contravenții a fost confiscat! (…) Gândiţi-vă de două ori înainte de a arunca gunoiul pe unde vă trece prin cap. Pe lângă amenzi enorme, riscaţi să plecaţi şi pe jos acasă!” , spun oficialii de la Garda de Mediu.

O mașină care depozita gunoi în mod ilegal pe a mai fost confiscată și la Sintești. Totodată, inspectorii Gărzii de Mediu au dat amenzi pentru deșeuri abandonate și în Neamț, Târgu Jiu sau Olt.

Sursă foto: psnews.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol