19 iulie 2024, 20:28

Doi jurnaliști și un activist de mediu, bătuți în timp ce filmau despre tăierile ilegale de lemn (VIDEO)

Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar despre tăierile ilegale de lemn din Suceava, a fost bătut, alături de un coleg și de activistul de mediu Tiberiu Boșutar, de un grup de 20 de indivizi, care i-au atacat cu bâte și topoare. Cei trei au ajuns la spital, iar aparatura le-a fost distrusă. Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la poliție.

Jurnalistul Mihai Dragolea a relatat pentru Digi24 că au fost atacați în timp ce filmau în pădure, spunând că, printre cei 20, se aflau proprietarul pădurii și inginerul silvic:

„Ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ținut Duster-ul la 20 de oameni, au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față și am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112”.

Jurnalistul a mai spus că cei care i-au atacat i-au amenințat direct că-i omoară.

Activistul Tiberiu Boșutar a spus că atât el, cât și unul dintre cameramani, și-au pierdut pentru scurt timp cunoștința în timpul agresiunii.

Foto: News Bucovina (Facebook)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol