18 mai 2024, 0:32

Leonardo DiCaprio investește într-o companie israeliană de carne cultivată

Compania israeliană de carne cultivată Aleph Farms a primit recent o investiție dintr-o sursă deosebită: actorul de la Hollywood și activistul de mediu Leonardo DiCaprio. Firma a dezvoltat o tehnologie care creează carne cultivată folosind agricultura celulară, o tehnică de inginerie biotehnologică bazată pe celule de vacă, în loc de sacrificarea vacilor.

Aleph Farms a cultivat deja fripturi și coaste în ultimii ani și chiar își trimite tehnologia în spațiul cosmic, odată cu astronautul Eytan Stibbe, care va deveni al doilea israelian care va părăsi orbita Pământului.

Actorul Leonardo DiCaprio a investit în mai multe întreprinderi israeliene în trecut, cel mai recent într-un hotel ecologic din Herzliya.

DiCaprio, care investește și în compania olandeză de carne cultivată Mosa Meat, a declarat:

„Una dintre cele mai eficiente modalități de combatere a crizei climatice este transformarea sistemului nostru alimentar. Mosa Meat și Aleph Farms oferă noi modalități de a satisface cererea mondială de carne de vită, rezolvând în același timp unele dintre cele mai presante probleme ale producției actuale de carne de vită industrială. Sunt foarte încântat să mă alătur lor drept consilier și investitor, în timp ce se pregătesc să lanseze carnea de vită cultivată”.

Echipa de la Aleph Farms a spus că se angajează să îmbunătățească sustenabilitatea sistemelor alimentare globale și este încântată să-l aibă pe Leo ca parte din viziunea companiei.

Producția de carne de vită cultivată are potențialul de a reduce poluarea aerului și de a economisi resursele terestre și de apă utilizate în cantități mari pentru a produce carne. De asemenea, promite o carne mai curată și mai sănătoasă, fără antibiotice și boli de origine alimentară asociate uneori cu creșterea intensivă a animalelor.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol