25 iunie 2024, 8:19

Jocuri de masă și de simulare pe teme de mediu, gratuite pentru doritori

Societatea pentru Consum Responsabil din Cluj-Napoca lansează o colecție de jocuri de masă și de simulare pe teme de mediu și un ghid care îndrumă alți educatori pe calea inovației în educația pentru sustenabilitate, potrivit green-report.ro.

Este vorba despre două jocuri de masă, cinci jocuri de simulare și a ghidului K2 Games pentru educatori.

Acestea șunt disponibile gratuit începând cu luna aprilie în format print & play aici.

Astfel, tematicile surprinse de K2Games sunt: schimbările climatice, calitatea aerului în orașe, gestiunea deșeurilor, consumul de hrană și utilizarea excesivă a ambalajelor alimentare, implementarea politicilor de mediu la nivel urban, spații verzi în orașe, cooperarea sistemică la nivel de municipalitate, dezvoltare urbană prin cetățenie activă.

„Creșterea gradului de conștientizare cu privire la mizele sustenabilității nu e îndeajuns, însă echiparea tinerilor cu competențele necesare pentru a contribui  prin acțiuni concrete la dezvoltarea durabilă ar putea face o diferență. Proiectul K2Games a fost creat exact cu această intenție și aduce o perspectivă inovatoare asupra educației pentru sustenabilitate”, au transmis creatorii jocurilor într-un comunicat, potrivit sursei citate.

În acest sens, Diana Ioana Călin, catalizator comunicare K2Games, consideră că investițiile în educație pot duce la o lume mai sustenabilă.

„Deconectarea omului de natură, stilul de viață consumerist, riscurile schimbărilor climatice și efectul acestora asupra bunăstării oamenilor, sănătății fizice și emoționale se numără printre cele mai mari provocări ale vremurilor în care trăim. Noi, promotorii acestui proiect, considerăm că nu este doar sarcina politicienilor și a mediului economic să își aducă contribuția în direcția unei schimbări. Noi credem că cele mai roditoare semințe pentru o lume mai armonioasă, mai echitabilă, mai sustenabilă pot încolți prin investiții în educație”, a spus Diana Ioana Călin.

Astfel, K2Games își propune să creeze jocuri inovative ca instrumente educaționale alternative pentru un trai sustenabil.

„Printr-o serie de resurse de tip open-source, K2Games susține și încurajează lucrătorii de tineret din România și de pretutindeni să folosească și să creeze jocuri inovative ca instrumente educaționale alternative, eficiente și distractive care să contribuie la dezvoltarea unor comportamente pentru un trai sustenabil în rândul comunității tinerilor. Jocurile dezvoltate în acest proiect acoperă doar o parte din numeroasele probleme cu care ne confruntăm în zilele noastre, însă ele sunt dovadă că educația pentru sustenabilitate poate avea simultan și conținut relevant, și formă atractivă. De aceea punem la dispoziție și ghidul care să sprijine educatorii în dezvoltarea propriilor jocuri”, a declarat și Natalia Ciobanu, coordonatoarea proiectului.

Sursă foto: curierulnational.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol