18 iulie 2024, 23:08

Iohannis, cu bicicleta la Cotroceni FOTO

Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei Vinerea Verde și a mers la Palatul Cotroceni cu bicicleta.

Am venit cu bicicleta la birou pentru că vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, pe care o găsesc foarte bună”, a spus Klaus Iohannis, după ce a ajuns la Palatul Cotroceni, potrivit digi24.ro.

Sursă foto: presidency.ro

În acest context, șeful statului i-a îndemnat pe români să utilizeze bicicleta sau transportul public sau chiar să meargă pe jos.

Mersul pe bicicletă e foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca atunci când mergi cu mașina personală”, a spus Klaus Iohannis, potrivit sursei citate.

Sursă foto: presidency.ro

Totodată, Iohannis a subliniat faptul că, utilizând bicicleta sau transportul public, poluarea va fi redusă.

O alternativă – aici și autoritățile au de lucru – e transportul în comun. Încercați să lăsați mașina acasă, veniți pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreaga mișcare în oraș va fi mai plăcută. Aduce și beneficii pentru sănătatea fiecăruia când ne mișcăm puțin”, a adăugat Iohanns.

Citește și: Ministrul Mediului propune campania voluntară „Vinerea Verde – Stop! Azi maşina stă pe loc!”

Sursă foto: presidency.ro

Campania Vinerea Verde a început în luna martie și încurajează mijloacele de transport alternative, pentru a reduce poluarea. Campania îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Sursă foto: presidency.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol