17 aprilie 2024, 22:02

Investiție de peste 77 milioane de euro pentru un sistem de gestionare a deșeurilor din Galați

O investiție de peste 77 milioane de euro a fost aprobat, joi, de către Comisia Europeană, pentru un sistem de gestionare a deșeurilor din Galați, potrivit green-report.ro. 

Acest sistem presupune îmbunătăţirea sistemului de colectare, tratare şi reciclare a deşeurilor, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

“Această investiţie în cadrul politicii de coeziune va contribui la îmbunătăţirea sănătăţii şi a calităţii vieţii oamenilor care trăiesc în judeţul Galaţi. Investiţia va îmbunătăţi mediul prin reciclarea materialelor altfel irosite şi va stimula dezvoltarea biodiversităţii locale şi a activităţilor economice”, a afirmat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, potrivit sursei citate.

Astfel, odată cu acest proiect, locuitorii din județ vor avea acces la servicii de salubrizare în 2021, ceea ce prezintă un beneficiu deosebit pentru oamenii din zonele rurale, unde în prezent doar 45% au acces la aceste servicii.

În același timp, noua infrastructură creată va creşte și reutilizarea şi reciclarea deşeurilor de hârtie, metal, plastic, sticlă şi lemn şi va reduce deşeurile care ajung la depozitele de deşeuri. De asemenea, va permite tratarea corespunzătoare a deşeurilor domestice periculoase şi a deşeurilor voluminoase.

Nu în ultimul rând, în urma proiectului vor fi create circa 300 de noi locuri de muncă în perioada de construcţie şi aproximativ 380 în faza operaţională.

Sursă foto: evzdetransilvania.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol