18 mai 2024, 0:32

Investiție de peste 12 milioane de euro pentru modernizarea staţiei de tratare a apei din Cluj

Încep lucrările de modernizare a staţiei de tratare a apei Gilău, a anunțat Consiliul Judeţean Cluj.

Acestea vor avea loc datorită unei investiții de peste 12 milioane de euro, din fonduri europene.

Potrivit sursei citate, staţia de tratare a apei Gilău este una dintre cele mai importante instalaţii civile de acest tip gestionate de Compania de Apă “Someş” S.A., capabilă să filtreze, la cei mai înalţi parametri, apa preluată dintr-o sursă supraterană.

“Compania de Apă “Someş” a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru “Reabilitarea şi modernizarea staţiei de tratare a apei Gilău”, parte a mega-proiectului în valoare de 355,6 milioane de euro finanţat prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020. (…) Contractul de lucrări are o valoare de 57.840.000 de lei, cu o durată de execuţie de maxim 27 luni şi reprezintă cea de-a treia etapă majoră de investiţii în modernizarea acestei staţii de tratare după 1990, consecutiv celor realizate în cadrul programelor de investiţii din fonduri europene MUDP II (1997-2002) şi ISPA (2003-2009)”, se arată într-un comunicat transmis de CJ Cluj.

Astfel, principalele intervenţii vor consta în reabilitarea micrositelor, a decantoarelor şi a staţiei de filtre, respectiv construirea a două noi laboratoare de analiză a calităţii apei.

“Am demarat modernizarea acestei staţii care furnizează apă tratată, de cea mai bună calitate, pentru sute de mii de oameni. Fiind o investiţie semnificativă, de peste 12 milioane de euro, ne bucurăm că am reuşit să atragem banii necesari dintr-o finanţare europeană, degrevând în acest fel bugetul judeţului”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, potrivit green-report.ro.

Sursă foto: wallpaperflare.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol