19 aprilie 2024, 5:34

Apa de la Brașov, curățată cu ajutorul bacteriilor

La Brașov, apa este curățată cu ajutorul unor bacterii. O firmă din Grecia a reușit să pună la punct o metodă de curățare a apei prin această procedură, iar Compania Apa Brașov a decis să preia acest sistem.

Bacteriile sunt obținute prin selecție și înmulțire naturală, nu conțin materiale derivate de origine animală și nu sunt periculoase pentru om, animale sau plante. În acești trei ani s-au efectuat testări, timp în care s-a observat reducerea cantității de nămol cu până la 55%, rezultate confirmate și de cercetările efectuate de către specialiști ai Universității din Stuttgart.

Alte rezultate sunt eliminarea mirosurilor prin reducerea concentrației de amoniac și de hidrogen sulfurat și reducerea consumului de energie electrică în procesul de epurare a apelor uzate.

Compania Apa Brașov este prima companie din România care a aplicat această tehnologie, cu scopul de a proteja mediul înconjurător și locuitorii județului Brașov. Noua tehnică a fost testată în județul Brașov încă din 2018, la Hoghiz, Lunca Câlnicului și Feldioara. Acum, ea va fi folosită și la Stupini, pentru apa din municipiul Brașov.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol