21 aprilie 2024, 1:20

Influența severă a pandemiei asupra eforturilor de conservare derulate de ecologiști

Cercetătorii arată că pandemia de COVID-19 are o „influență severă” asupra eforturilor de conservare derulate de ecologiști, potrivit BBC citat de green-report.ro.

Astfel, Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) arată că eforturile de conservare au fost reduse în mai mult de jumătate din ariile protejate din Africa și un sfert din cele din Asia.

Directorul general al IUCN, dr. Bruno Oberle, a declarat că noua cercetare a dezvăluit „cât de gravă a fost pandemia Covid-19 asupra eforturilor de conservare și asupra comunităților dedicate protejării naturii”.

„Să nu uităm că numai investind într-o natură sănătoasă putem oferi o bază solidă pentru recuperarea noastră după pandemie și să evităm viitoarele crize de sănătate publică”, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

Astfel, cercetătorii au analizat politicile guvernamentale privind redresarea economică puse în aplicare între ianuarie și octombrie anul trecut, care au avut un impact asupra finanțării și protecției zonelor naturale.

Ei au identificat câteva exemple pozitive, cu 17 țări, precum Noua Zeelandă, Pakistan și opt țări din UE, care își mențin sau își sporesc sprijinul pentru ariile protejate și conservate.
În schimb, 22 de țări au anulat proiectele  de protecție în favoarea dezvoltării nesustenabile, inclusiv construcția de drumuri sau extracția de petrol și gaze în zonele destinate conservării.
Sursă foto: livescience.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol