25 iunie 2024, 9:21

În Texas, mai frig decât în Alaska. Care au fost temperaturile

În Texas a fost mai frig decât într-un oraș din Alaska, scăderea temperaturilor fiind cauzată de un val de frig „fără precedent”.

Mai precis, un frig glacial a învăluit de mai multe zile Statele Unite, de pe coasta de Est până pe coasta de Vest. Astfel, duminică, în unele părți din Texas au fost înregistrate minus 9 grade Celsius, cu trei grade mai puține decât arătau termometrele din Anchorage, un oraș din statul american Alaska.

Totodată, săptămâna trecută, poleiul a provocat un carambol masiv pe o autostradă în apropiere de Dallas, ducând la moartea a cel puţin şase persoane şi la zeci de răniţi. Preşedintele Joe Biden a aprobat instituirea stării de urgenţă în Texas.

„Peste 150 de milioane de americani trăiesc în regiuni unde au fost emise alerte de ger şi de ploaie îngheţată sau avertizări de furtună de zăpadă”, a afirmat serviciul meteorologic naţional (NWS), potrivit green-report.ro. 

„Acest val de frig excepţional care a lovit SUA continentală este legat de confluenţa unui anticiclon arctic, care aduce temperaturi geroase, cu o depresiune foarte activă, care aduce valuri de precipitaţii”, a precizat instituţia.

„Au fost înregistrate sute de recorduri de temperaturi scăzute, care vor fi depăşite în perioada acestui val de frig polar”, potrivit sursei citate.

Nu în ultimul rând, în Minneapolis, Minnesota, au fost duminică noapte minus 28 de grade, doborând recordul de 146 de ani, de minus 25 de grade.

Sursă foto: evzdetransilvania.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol