18 mai 2024, 0:32

Guvernul Trump acordă concesii de foraj în zona protejată arctică

Administrația Trump a acordat, miercuri, unsprezece concesii pentru foraje de petrol și gaze naturale în Refugiul Național Arctic Wildlife din Alaska, unde se află urși polari.

Agenția guvernamentală Alaska Industrial Development and Export Authority a fost singurul candidat pentru majoritatea concesiunilor. Marile companii petroliere s-au ținut departe de ofertele care propuneau exploatarea parcelelor celei mai mari zone naturale protejate din țară, potrivit hotnews.ro.

Conform unui text adoptat la sfârșitul anului 2017 de Congresul american, Ministerul de Interne a aprobat în august un program care deschide calea forajului în această zonă de coastă de-a lungul Oceanului Arctic, acoperind un total de 6.500 de kilometri pătrați.

Concesiile acordate miercuri, care acoperă aproximativ 2.430 de kilometri pătrați, au adus aproximativ 14 milioane de dolari, fiind „cu mult sub veniturile de 1,8 miliarde de dolari promise de susținătorii forajului” în 2017, a reacționat asociația de protecție a mediului Alaska Wilderness League.

„Credem că instanțele judecătorești vor decide că programul de forare a refugiului în zona arctică a administrației Trump este ilegal”, a adăugat organizația, asigurând că va continua să lupte împotriva forajului.

Sursă foto: cunoastelumea.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol