18 mai 2024, 0:33

În Germania, apicultorii sunt îngrijorați din cauza vremii extrem de reci

Vremea rece înregistrată în Germania în luna aprilie a împiedicat dezvoltarea plantelor și înflorirea lor, evoluție cu impact negativ asupra albinelor, care nu au găsit cu ce să se hrănească. În aceste condiţii, prima recoltă de miere ar putea apărea mai târziu decât obişnuit şi va fi mai modestă. Mulţi dintre apicultorii din Renania de Nord Westfalia au fost nevoiţi să completeze hrana albinelor cu zahăr. Abia în ultima vreme căldura a dus la înflorirea copacilor, a fructelor de pădure, a rapiţei, astfel încât albinele au putut trece la strâns nectar.

Prima recoltă de miere, care ar fi trebuit să fie la mijlocul lunii iunie, va fi amânată şi va fi probabil mai mică sau poate că nici nu va exista o recoltare timpurie.

În Renania de Nord Westfalia, există 17.200 de apicultori, cu aproximativ 110.000 de colonii de albine. Majoritatea apicultorilor practică această ocupaţie din pasiune și există câteva sute de asociaţii profesionale pe întreg teritoriul Germaniei.

În Germania au existat probleme cu mierea şi în 2020, deoarece clima a fost foarte uscată, iar florile nu au oferit decât puţin nectar și, de aceea, nici recolta nu a fost decât medie. În general, aproximativ trei sferturi din mierea care se găseşte în Germania provine din străinătate, mai ales din România, Brazilia, Mexic şi China, iar mierea autohtonă este vândută aproape în totalitate în ţară.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol