19 iulie 2024, 21:20

Frunzele de ananas, transformate în piese pentru drone

Mai mulți cercetători din Malaezia au găsit o modalitate de a folosi fibrele din frunzele de ananas într-un scop deosebit.
Astfel, aceștia le folosesc pentru piese destinate dronelor, componentele devenind mai ieftina și mai ușoare decât cele sintetice.

Obiectivul cercetătorilor este descoperirea unor utilizări sustenabile pentru resturile vegetale provenite de la ananasul cultivat de fermierii din Hulu Langat, o regiune aflată la o distanţă de 65 de kilometri de Kuala Lumpur.

În acest context, profesorul Mohamed Thariq Hameed Sultan a explicat: „Transformăm frunza ananasului în fibre cu aplicabilitatea în domeniul aerospaţial, inventând pur şi simplu o nouă dronă”, potrivit Reuters.

Totodată, scopul cercetătorilor este să creeze o dronă de dimensiuni mai mari, care să transporte încărcături voluminoase, inclusiv senzori de imagine, pentru scopuri agricole sau inspecţii aeriene.

„Rolul nostru este de a ajuta industria, fermierii, să-şi sporească recoltele şi să le facem munca mai uşoară”,  a declarat William Robert Alvisse din cadrul Societăţii activiste pentru drone fără pilot din Malaezia.

În trecut, înaintea acestui proiect, frunzele și tulpinile de ananas erau aruncate după perioada de recoltare.

Sursă foto: southernliving.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol