18 iunie 2024, 5:10

Dronele maritime cu inteligență artificială combat schimbările climatice (FOTO+VIDEO)

Saildrone, o companie din California, a eliberat peste 100 de bărci cu drone echipate cu inteligență artificială (AI), pentru a naviga pe oceane și a aduna date care ar putea ajuta în lupta împotriva schimbărilor climatice. Cu un aspect futurist și de culoare roșie, dronele maritime sunt echipate cu senzori de date, sisteme radar și camere de înaltă rezoluție, pentru a cartografia fundul oceanului și pentru a monitoriza informații precum curenții oceanici, viteza vântului și populațiile vieții marine.

Saildronele sunt echipate cu inteligență artificială, astfel încât să poată naviga pe cont propriu și să efectueze misiuni oriunde în întreaga lume, fără să se realimenteze cu energie sau să aibă nevoie de asistență umană luni întregi. Capacitatea lor de a călători în medii dure, cum ar fi zona arctică, le face incredibil de valoroase în ceea ce privește siguranța. În plus, sunt ecologice, au amprente de carbon reduse sau zero.

Compania Saildrone folosește de opt ani ambarcațiuni autonome pentru a informa oamenii de știință despre lucruri precum metereologia, oceanografia și schimbările climatice. Firma se concentrează, de asemenea, pe măsurarea emisiilor antropice de CO2, precum și pe redistribuirea acestora între atmosferă, ocean și uscat.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol