18 mai 2024, 6:33

Franța va avea o lege climatică în care există prevăzut ciclismul

Deputații francezi au votat o serie de ajutoare pentru a facilita achiziționarea de biciclete. Printre aceste ajutoare se numără extinderea primei de conversie la biciclete, în special la bicicletele asistate electric (VAE), care reprezintă acum una din cinci biciclete vândute în Franța. Olivier Schneider, președintele Federației Franceze a Utilizatorilor de Biciclete (FUB), un grup de presiune care reunește 400 de asociații, salută acest progres.

Astfel, Franța va avea o lege climatică în care există prevăzut ciclismul, iar acest aspect este simbolic. Guvernul francez a simțit nevoia din partea cetățenilor și a venit cu planul de ciclism din 2018, cu legea mobilității din 2019 și cu planul de deblocare pandemică cu ajutorul bicicletelor din 2020.

În Franța, când aruncați un vehicul poluant, deci deșeuri, puteți primi 2.500 de euro. Ceea ce promite acest amendament este că puteți cumpăra o bicicletă electrică, o bicicletă cargo sau de alt tip, cu această sumă. Această măsură este doar pentru persoanele care au o mașină veche, spre deosebire de prima de 50 de euro (oprită în 31 martie) care a permis repararea bicicletelor a două milioane de francezi.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol