18 mai 2024, 0:32

Florida: inundații catastrofale cu apă contaminată

Oficialii din Florida se luptă pentru a preveni inundații catastrofale, după ce căptușeala unui rezervor care conținea sute de milioane de litri de apă uzată a cedat. Ei au avertizat că prăbușirea totală a rezervorului ar putea produce un zid de șase metri de apă contaminată care se poate prăbuși în zona înconjurătoare. Oficialii au ordonat oamenilor din peste 300 de case să evacueze urgent zona din jurul unei vechi fabrici de fosfați din Piney Point.

În timp ce autoritățile de stat și locale au avertizat cu privire la potențiale inundații, oamenii de știință și-au exprimat îngrijorarea despre consecințele pe termen lung, inclusiv dacă scurgerea apei ar putea conduce la înflorirea algelor care ar putea fi fatale pentru viața marină. Administrația locală a spus că echipajele pompează apă din rezervor, ca o descărcare controlată în căile navigabile înconjurătoare, menită să reducă volumul rezervorului și să reducă presiunea apei în caz de eșec total.

Peste 90.000 de litri de apă pe minut, adică aproape 130 de milioane de litri de apă pe zi sunt pompate în iaz. Garda Națională din Florida aduce pe cale aeriană pompe suplimentare pentru a accelera procesul.

Situl Piney Point a fost în funcțiune începând cu anii 1960 și a fost construit de Borden Chemical, pentru prelucrarea fosfatului, o componentă a îngrășămintelor, a raportat Bradenton Herald. Este inactiv din 2001. Zona, gestionată acum de o companie privată, conține încă materiale contaminate rămase din anii de funcționare, dar apa nu este radioactivă.

Foto: Manatee County Public Safety Department Handout/EPA-EFE/REX/Shutterstock


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol