18 mai 2024, 7:38

Firmele care aruncă la întâmplare deșeuri vor fi amendate

Autoritățile de mediu desfășoară acțiuni în cadrul cărora îi identifică și îi sancționează pe cei care transportă și depozitează ilegal deșeuri. Pe lângă amenzi substanțiale date pentru aruncarea pe câmp a unor deșeuri, amenzi ce au ajuns și la 30.000 de lei, inspectorii au confiscat și câteva dintre mașinile folosite la transportul ilegal de deșeuri.

Cei care sunt prinși că abandonează deșeuri pe traseu sau le transportă fără a deține o autorizație de mediu pot fi amendați cu sume cuprinse între 15.000 și 30.000 de lei. Aceeași amendă se poate aplica transportatorilor, chiar dacă dețin o autorizație validă de mediu, dacă se produce un accident pe timpul transportului și nu anunță imediat inspectoratul pentru situații de urgență și agenția pentru protecția mediului.

Firmele care nu aruncă gunoaiele rămase după lucrări de construcții în spații destinate special pentru asta pot fi amendate cu sume de până la 40.000 de lei. În plus, firmele amendate vor fi obligate și să curețe terenul, să ia deșeurile din locul unde le-au aruncat și apoi să le elimine legal.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol