17 aprilie 2024, 22:42

Fermierii din Republica Moldova vor învăța despre utilizarea integrată a solurilor și apei

Peste 140.000 de fermieri din Republica Moldova vor învăța despre utilizarea integrată a solurilor și apei în cadrul unui proiect lansat astăzi în valoare de 1,66 milioane de dolari.

Proiectul se va întinde pe o durată de trei ani și va avea ca scop ameliorarea prestării serviciilor de eco-sistem în contextul peisajului local.

Totodată, proiectul va sprijini procesul de învățare în 32 de sate din nord-estul țării utilizând managementul integrat al resurselor naturale în zonele pilot din raioanele Orhei, Rezina și Șoldănești.

“Pentru a aborda provocările ce țin de promovarea agriculturii inteligente sub aspect climatic, implementarea managementul integrat al resurselor naturale și atingerii neutralității degradării terenurilor, noi vom consolida cadrul de politici și instituțional, precum și vom asigura colaborarea inter-sectorială”, a declarat Raimund Jehle, Reprezentantul FAO în Moldova, potrivit sursei citate.

Activitățile Proiectului FAO finanțat de GEF sunt structurate în trei componente de bază: crearea unui mediu favorabil pentru managementul integrat al resurselor naturale (MIRN) în Moldova la nivel național și local; restabilirea productivității și rezilienței terenurilor productive prin managementul integrat al resurselor naturale; și asigurarea însușirii și împărtășirii experienței prin monitorizarea și evaluarea eficace a Proiectului, și management adaptiv.

Sursă foto: orhei.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol