12 iulie 2024, 20:57

Expoziție dedicată istoriei bicicletei, la Palatul Șuțu

O expoziţie dedicată istoriei bicicletei s-a deschis, începând de vineri, la Palatul Suţu.

Este vorba despre expoziţia “Cu bicicleta prin alte timpuri”, potrivit unui comunicat al Muzeului Municipiului Bucureşti. Aceasta va putea fi vizitată în perioada 5 martie – 30 mai 2021.

“Imaginile din arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti, alese şi explicate de curatorul expoziţiei Ana Iacob, muzeograf, se referă la începuturile ciclismului românesc şi înfiinţarea primelor cluburi de profil, felul în care bicicleta s-a constituit în imbold dat emancipării femeilor, se pot admira modele iniţiale şi observa felul în care au evoluat bicicletele, sunt inserate detalii despre istoria velocipedului, îmbunătăţirea diferitelor versiuni până la crearea unui vehicul mult mai sigur, stabil şi mai uşor de utilizat, pentru care interesul publicului a crescut constant de-a lungul timpului”, se arată în comunicat.

Printre obiectivele proiectului expoziţional se numără şi creşterea gradului de interes al comunităţii pentru mijloacele de transport nepoluante, benefice pentru condiţia fizică şi starea de sănătate a organismului, dar şi pentru descongestionarea traficului rutier de astăzi.

Totodată, vor fi prezentate exponate rare, demne de admirat.

“Este un apel în special la educarea tinerilor în ideea înțelegerii importanței și necesității protejării și conservării patrimoniului istoric și cultural”, arată sursa citată.

Sursă foto: evmarket.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol