19 iulie 2024, 22:13

climARTS change, expoziția concurs a micilor ecologiști (VIDEO)

Schimbările climatice au ajuns și în centrul preocupărilor unor artiști în devenire sau liceeni pasionați – o demonstrează și numărul mare de participanți la expoziția-concurs ”climARTS change”, organizată de Premium Edu. Timp de o săptămână, 41 de lucrări au fost prezentate publicului în galeriile ARCUB. Astfel, elevii de liceu din România au avut șansa de a-și exprima ideile despre impactul schimbărilor climatice, într-o manieră artistică.

Eva Gritu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, recunoaște că s-a documentat înainte de a începe desenul:

„Până la urmă, am hotărât să reprezint planeta Pământ sub forma unei tinere cu două fețe: o fată care reprezintă natura neafectată de mâna omului și o față care reprezintă o previziune a viitorului care ne așteaptă pe noi și pe generațiile viitoare, dacă nu acționăm pentru a încetini efectele încălzirii globale”.

O altă participantă, Ayda Ursache, mărturisește că vorbește cu prietenii ei despre schimbările climatice și că au dezbateri dese pe acest subiect. Desenul său, „Heal the world”, reprezintă „repercusiunile poluării asupra faunei și florei”, spune eleva de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București.

Mara Epifan, elevă la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București, povestește că, prin desenul ei, a vrut să reprezinte „planeta noastră sub forma portretului care se destramă și oamenii sub forma mâinilor, care din păcate nu ajută planeta cu nimic bun în acest moment și strică tot ce e frumos și adaugă lucruri negative”.

Premium Edu a organizat în perioada 11-17 octombrie, la ARCUB – Sala Lipscani, expoziția-concurs ”climARTS change”. Cel mai important premiu a fost o excursie la Milano, care a inclus și o vizită privată la Istituto Europeo di Design.

Foto: RFI


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol