25 iunie 2024, 8:40

Europenii, dispuși să renunțe la călătoriile cu avionul pentru a ajuta mediul STUDIU

Majoritatea europenilor sunt dispuși să zboare mai puțin cu avionul pentru a ajuta mediul, combatând schimbările climatice.
Datele vin din cadrul unui sondaj publicat de Banca Europeană de Investiții (BEI).
“Perioada post-Covid-19 va oferi o oportunitate pentru a face un salt uriaş în tranziţia la o economie cu emisii reduse carbon şi rezistentă la schimbările climatice”, a declarat vicepreşedintele BEI, Ambroise Fayolle, potrivit green-report.ro.

Care sunt cifrele?

Astfel, din cei 27.700 de respondenți la sondaj în cele 27 de țări ale UE, 74% dintre respondenți au declarat că intenționează să zboare mai rar din motive de mediu, odată cu eliminarea restricțiilor legate de COVID-19.
În același timp, 43% dintre respondenți care au spus că vor face acest lucru „tot timpul” și 31% au spus că vor „din când în când”.

Sectorul european de aviației este se află în atenţia clienților și a autorităților de reglementare din cauza amprentei sale de carbon, în același timp în care companiile aeriene luptă împotriva unei scăderi a cererii pe fondul pandemiei.

Totodată, întrebați dacă intenționează să aleagă trenurile în locul avioanelor pentru călătoriile pe distanțe scurte, 71% dintre respondenții la sondajul BEI au spus da, potrivit sursei citate.

Prin comparație cu renunțarea la video streaming sau cumpărarea de haine noi, în momentul de față, oamenii cred că renunţarea la călătoriile cu avionul ar fi unul dintre cele mai uşoare lucruri la care ar putea recurge pentru a-şi reduce amprenta de carbon.

Sursă foto: hotnews.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol