18 iunie 2024, 6:33

Europa trebuie să investească miliarde daca vrea să atingă obiectivul climatic din 2030

Un raport al companiei de consultanță Wood Mackenzie arată că Europa trebuie să investească miliarde în energie regenerabilă și stocare dacă îți dorește să își atingă obiectivul climatic pentru 2030, potrivit Reuters și citat de green-report.ro.

După ce liderii UE au decis să reducă emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% față de nivelurile din 1990 până în 2030, raportul citat a constatat că, potrivit planurilor actuale, Europa va atinge o reducere a emisiilor cu 46%, comparativ cu nivelurile din 1990 până în 2030.

Astfel, pentru a atinge noul obiectiv, blocul comunitar are nevoie de o creștere semnificativă a capacității de energie regenerabilă, echivalând cu investiții de aproximativ 585 miliarde de dolari până în 2030.

Totodată, potrivit raportului, sunt necesare tehnologia de captare și stocare a emisiilor de carbon (CCS), utilizarea pe scară largă a hidrogenului drept combustibil, vehicule mai electrice și reformele sistemului de comercializare a emisiilor (ETS) al blocului, inclusiv introducerea unui preț minim privind costul emisiilor de carbon, potrivit sursei citate.

Sursă foto: frotcom.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol