18 iulie 2024, 23:09

Emisiile de CO2 din Marea Britanie, înjumătățite față de 1990

Emisiile de CO2 din Marea Britanie au fost înjumătățite față de nivelul din 1990.

Astfel, Marea Britanie este acum la jumătatea angajamentelor sale de a atinge neutralitatea carbonului până în 2050, spune ONG-ul Carbon Brief.

Scăderea de 51% a fost accelerată de o scădere record de 11% a emisiilor de gaze cu efect de seră anul trecut din cauza pandemiei și a măsurilor de izolare, care au determinat prăbușirea consumului de hidrocarburi, explică ong-ul într-un studiu, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, organizația de mediu avertizează că se așteaptă ca emisiile să revină odată cu redresarea economică.

Natura declinului din 2020 arată cât de greu va fi pentru Marea Britanie să elimine restul emisiilor (Co2), dar și progresele realizate înainte de conferința ONU privind clima, care va avea loc în noiembrie la Glasgow, comentează Carbon Brief .

Studiul amintește că, în 1990, „anul în care Margaret Thatcher a demisionat după mai bine de un deceniu din funcția de prim-ministru britanic, emisiile britanice s-au ridicat la 794 de milioane de tone de CO2”.

Un nivel luat în considerare ca bază pentru obiectivele climatice ale țării, inclusiv cel al realizării neutralității carbonului în Legea privind schimbările climatice și angajamentele asumate în temeiul acordurilor de la Paris.

Sursă foto: magnuscmd.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol