18 mai 2024, 0:32

Elon Musk, susținător al energiei regenerabile. Tesla, investitor într-o criptomonedă poluantă

Cu toate că CEO-ul Tesla, Elon Musk, și-a exprimat întotdeauna susținerea pentru tehnologiile cu impact redus asupra mediului, companie pe care o conduce a anunțat că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari – crearea monedei digitale fiind un proces care consumă multă energie și care, în prezent, se bazează adesea pe combustibili fosili, în special pe cărbune, potrivit Reuters.

Potrivit unui studiu din 2019 publicat în revista științifică Joule, se estimează că producția criptomonedei va genera între 22 și 22,9 milioane de tone metrice de emisii de dioxid de carbon pe an, echivalentul situat între nivelurile produse de Iordania și Sri Lanka.

Așadar, includerea criptomonedei în portofoliul de investiții Tesla ar putea complica situația companiei, care tinde către emisii zero.

„Suntem, desigur, foarte preocupați de nivelul emisiilor de dioxid de carbon generate de producția de bitcoin”, a declarat Ben Dear, CEO al Osmosis Investment Management, potrivit sursei citate.

„Nu este o investiție durabilă (bitcoin – n.red.) și este greu să o faci sustenabilă cu tipul de sistem pe care este construit”, a declarat Sanna Setterwall, consultant în cadul companiei de consultanță în sustenabilitate corporativă South Pole.

Sursă foto: theverge.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol