17 aprilie 2024, 23:15

Două gorile, testate pozitiv cu noul coronavirus FOTO

Două gorile de la Grădina zoologică din San Diego, California au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Acestea au fost plasate în carantină împreună, a informat grădina zoologică prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de socializare.

Se consideră că animalele au contractat boala de la un angajat asimptomatic, în pofida măsurilor de siguranţă luate de grădina zoologică.

Potrivit responsabililor de la zoo, nu este exclus ca şi alte animale din grup să fie infectate.

„Mai multe gorile din grup au fost testate pozitiv cu noul SARS-COV-2, virusul care cauzează COVID-19. Rezultatele testelor confirmă prezența virusului în mai multe gorile și nu exclud prezența virusului și în alte animale din grup. Suspectăm că gorilele au luat virusul de la un membru al echipei asimptomatic, cu toate că toate precauțiile, măsurile de siguranță anti COVID-19 și protocoalele venite de la Centrul de Control și Prevenție al Bolilor au fost urmate, inclusiv purtarea PPE în apropierea gorilelor. În afară de congestie și tuse, gorilele au o stare bună și vor rămâne împreună. Acestea mănâncă și beau apă și sperăm că își vor reveni complet”, a fost mesajul transmis pe pagina de Facebook a grădinii zoologice din San Diego.

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: nationalgeographic.sr


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol