21 mai 2024, 15:59

Dezastru ecologic într-o arie protejată din județul Constanța

Dezastru ecologic în Dobrogea, după ce sute de pet-uri zac aruncate într-o arie protejată din județul Constanța.

Cu toate că, în urmă cu un an, Garda de Mediu din Constanța a făcut două controale în zonă și a dat și o amendă de 15.000 de lei, deșeurile tot nu au dispărut.

Este vorba despre zona protejată denumită Canaraua Fetei. Aici se găsesc aproape 100 de specii de păsări protejate la nivel european. Zona este una deosebită, cu păduri de foioase, păduri termofile, stepe de calcar şi grote.

Specialiştii de la Ocolul Silvic spun că mizeria este adusă de un pârâu care traversează mai multe localităţi.

De obicei sunt aduse acolo la fiecare ploaie mai puternică, şi cum în perioada de toamnă au fost câteva ploi de peste 70-80 de litri pe metru pătrat, le-au adunat de pe traseu şi le-au dus acolo”, a explicat Adrian Vintilă, directorul Ocolul Silvic Băneasa.

Ultima ecologizare a fost făcută anul trecut, în luna septembrie. Viceprimarul din Băneasa recunoaşte că localnicii din zonă aruncă gunoaiele în pârâu, iar acţiunile de ecologizare sunt în zadar.

E un dezastru, nu ştiu ce putem face. Procedural, vine Mediul ne dă o amendă şi noi stăm şi plătim amenda. Dacă ne poate sprijini ca în localitatea noastră sau în vecinătatea localităţii noastre să poată fi autorizată o rampă de gunoi, dat fiind faptul că noi din zona noastră gunoiul ajunge să fie selectat şi neutralizat tocmai la Costineşti”, a declarat Eleonor Blăgan, viceprimarul localităţii Băneasa.

Sursă foto: totb.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol