12 iulie 2024, 19:28

Asociațiile MaiMultVerde și Bloc Zero lansează „Documentare pentru Schimbare”

Evenimentul de lansare a proiectului „Documentare pentru Schimbare” va avea loc vineri, 30 iulie, ora 20.30, în Parcul Central din Deva. La eveniment va fi proiectat filmul documentar „Roșia Montană, un loc la marginea prăpastiei” (r. Fabian Daub, Germania – Romania, 2012, 92 min). Accesul la eveniment este gratuit și se face în limita locurilor disponibile. Purtarea măștii în spațiul de proiecție este obligatorie pe toată durata evenimentului.

Proiectul „Documentare pentru Schimbare” utilizează filmul documentar ca instrument educațional, cu scopul de a încuraja adolescenții din județul Hunedoara să conștientizeze problemele de mediu din comunitatea lor și să se implice în rezolvarea lor. În cadrul proiectului cu sloganul “Nu da cu seen problemelor de mediu”, tinerii din 11 unități de învățământ din zona municipiului Deva vor aprofunda teme precum ecologia, activismul și drepturile omului și vor descoperi o abordare alternativă și inovatoare, în care proiecțiile de film devin un context în care profesorii și elevii colaborează și învață împreună.

Citește la EdițiaDeDimineață.ro


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol