18 mai 2024, 5:57

De unde cumpără românii produse lactate

Un studiu făcut de către Reveal Marketing Research ne arată de unde cumpără românii lapte –  de la comportament la loialitate și produse preferate.

Astfel, în contextul pandemiei, obiceiurile de consum au rămas neschimbate pentru 60% dintre respondenți. Restul de 40% declară că au avut loc niște schimbări, dintre care 36% spun că pe lângă produsele pe care le cumpărau și înainte, adaugă în coș și produse pe care le consideră mai sănătoase iar 4% declară că acum cumpără alte produse decât înainte – produse considerate a fi mai sănătoase.

De unde cumpără românii lapte

Datele studiului citat arată că în general, românii preferă să cumpere produse lactate din magazinele moderne (supermarketuri/hypermarketuri).

În acest context, 57% dintre respondenți declară că preferă varianta supermaketurilor pentru aceste produse, comparativ cu doar 18% care spun că se duc la piață pentru a cumpăra lactate.

Dacă ne raportăm la magazinele din apropierea casei, acestea sunt preferate în medie de 16% dintre români, iar doar 9% dintre respondenți declară că nu cumpără deloc.

Nu în ultimul rând, întrebați cât de loiali sunt atunci când vine vorba despre alegerea produselor lactate în general, 36% dintre români au spus că obișnuiesc să cumpere mereu același brand.

46% dintre respondenți afirmă că alternează aceleași branduri, în funcție de promoțiile găsite în magazin. Cu toate acestea, doar 12% dintre români spun că își fac aprovizionarea cu produse lactate, în funcție de promoțiile de la raft și nu cumpără mereu aceleași brand. Un procent de doar 6% dintre respondenți spun că se uită la alte criterii atunci când fac cumpărăturile de lactate și nu achiziționează aceeași marca.

Sursă foto: stirileprotv.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol