18 mai 2024, 0:32

De ce ar trebui să renunți la șamponul lichid în favoarea celui solid

Principalul motiv pentru care șamponul solid este mai bun decât cel lichid este impactul mult mai mic pe care îl are primul asupra mediului, făcut deseori din ingrediente naturale.

Potrivit National Geographic, aproximativ nouă milioane de tone de plastic ajung în oceane pe an, ceea ce înseamnă că un camion plin de plastic este aruncat în apă în fiecare minut.

În acest context, șamponul solid ar elimina o parte din această cantitate, căci el este vândut de cele mai multe ori în hârtie.

Iată încă trei motive pentru care să înlocuiești șamponul lichid cu cel solid:

E mai ușor de transportat în călătorii

O parte bună a șamponului solid este faptul că nu că doar că nu trebuie să-ți mai faci griji să nu depășești cantitatea maxim admisă de lichide din bagaj, dar nici nu trebuie să împachetezi șamponul separat.

Mai multe utilizări

Cele mai multe șampoane lichide au 80% apă, iar balsamul de păr chiar mai mult de atât – 95%. Însă șampoanele solide sunt foarte concentrate și durează mult mai mult decât cele în sticlă.

În medie, un șampon solid durează cât două sau trei sticle de șampon lichid.

Ingrediente naturale

Producătorii de șampoane uscate aleg, de cele mai multe ori, să facă acest produs pentru că vor să protejeze ecosistemele și vietățile sălbatice, motiv pentru care nu folosesc ingrediente dăunătoare, cum se întâmplă în cazul celor lichide.

Astfel, majoritatea șampoanelor solide au ingrediente naturale și uleiuri esențiale.

Sursă foto: satraimfrumos.wordpress.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol