25 iunie 2024, 9:00

Danemarca construiește o insulă artificială cu turbine eoliene

Danemarca va construi o insulă artificială care va găzdui parcuri de turbine eoliene. Proiectul este estimat să fie fata până în 2033.

Astfel, această insulă va produce suficientă electricitate pentru a aproviziona trei milioane de gospodării, potrivit AFP citat de green-report.ro.

Prețul proiectului se ridică la aproximativ 210 miliarde de coroane (34 miliarde de dolari), proiect care prevede construirea unei insule artificiale cu o suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi la o distanţă de aproximativ 80 de kilometri de coasta de vest a Danemarcei şi va conecta mai multe ţări europene.

“Astăzi am făcut un pas important de la viziune la realitate”, a declarat ministrul danez al Energiei, Dan Jorgensen, potrivit sursei citate.

Conform ministrului, decizia creează cadrul legal pentru un proiect care este crucial în tranziţia ecologică “nu doar pentru Danemarca dar şi pentru Europa şi restul lumii”.

În momentul de față, Danemarca are o capacitate de producţie a energiei eoliene offshore de 1,7 Gigavaţi, însă atunci când insula artificială din vestul Danemarcei precum şi o altă insulă mai mică din Marea Baltică vor fi construite, capacitatea offshore a Danemarcei ar urma să fie de şapte ori mai mare.

Sursă foto: romanialibera.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol