17 iunie 2024, 7:40

Controale împotriva depozitării ilegale de deșeuri din 1 februarie

Începând cu 1 februarie 2021 vor exista controale împotriva celor care depozitează ilegal deșeuri.

Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri dintre ministrul Mediului, Tanczos Barna, și reprezentanții primăriilor din București.

„Bucureştiul trebuie să devină un oraş smart, iar asta înseamnă în primul rând un oraş sănătos, în care regulile de mediu sunt respectate. De aceea, trebuie să acţionăm ferm împreună, indiferent că vorbim despre poluarea aerului sau despre managementul deşeurilor, principalele probleme ale Capitalei. Sunt convins că putem avea rezultate în acest sens doar printr-o viziune comună între noi, autoritatea care reglementează protecţia mediului din România şi dumneavoastră, cei care puteţi implementa măsuri concrete şi cu efecte cuantificabile în viaţa comunităţii bucureştene”, a declarat ministrul Mediului, potrivit green-report.ro.

În acest context, s-a luat decizia organizării unor echipe mixte de control care să acționeze ferm.

Vom avea echipe de control în fiecare sector în parte. Acestea vor acţiona ferm împotriva tuturor celor care vor fi prinşi că depozitează ilegal deşeuri şi se vor alege, dincolo de amenzi, inclusiv cu confiscarea autoturismului implicat în acţiunea ilegală. Aceste echipe de control, pe care le vom organiza prin colaborarea între Garda Naţională de Mediu şi reprezentanţii poliţiei locale, vor fi în teren până când toată lumea va înţelege că deşeurile au reguli clare de depozitare şi că organele de control urmăresc îndeaproape respectarea legii. În paralel cu aceste acţiuni, PMB împreună cu primăriile de sector vor trebui să se decidă în privinţa strategiei de dezvoltare de noi platforme de depozitare a deşeurilor în Capitală”, a mai declarat ministrul Mediului.

Sursă foto: roaliment.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol