19 iulie 2024, 0:00

Complexul Energetic Oltenia va primi un ajutor de 664 milioane de lei de la Guvern

Complexul Energetic Oltenia va primi un ajutor de 664 milioane de lei de la Guvern pentru achiziţia de certificate de emisii aferente anului trecut, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, după ce a fost adoptată o ordonanță de urgență, potrivit green-report.ro.

„Continuăm procesul de restructurare al CEO, iar sumele alocate astăzi vin să confirme faptul că respectăm planul agreat cu Comisia Europeană. CEO este un pilon important al sistemului energetic din ţara noastră, dar totodată trebuie să ducem la final planul de restructurare pentru a putea produce energie curată”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Citește și: Complexul Energetic Oltenia oferă lămuriri în urma acuzațiilor ONG-ului de mediu Greenpeace

Astfel, suma va fi asigurată de Ministerul Finanţelor din venituri rezultate din privatizare, pentru achiziţia parţială de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2020.

Cu o putere disponibilă de 3.570 MW, Complexul Energetic Oltenia este unul dintre cei mai mari producători de energie din România şi contribuie la asigurarea securităţii energetice naţionale, în principal în momentele extreme de secetă prelungită sau în perioade de iarnă cu temperaturi scăzute, perioade în care aportul adus de centralele pe cărbune în structura producţiei a crescut până la aproape 35%.

Sursă foto: rfi.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol