17 iunie 2024, 3:22

Completarea sistemelor de colectare și sortare a ambalajelor urmează să fie finanțată

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că Administrația Fondului pentru Mediu va completa sistemele de colectare și sortare a ambalajelor gestionate atât de operatori privați, cât și de autorități publice locale.

„Dincolo ce aceste directive europene, ce putem face noi prin AFM și prin PNRR (n.r. Planul Național de Redresare și Reziliență) este să finanțăm pe de o parte completarea sistemelor de colectare și de sortare, astfel încât industria să fie beneficiara unor cantități mai mari de produse de o calitate mai bună pentru reciclare. Este cel mai important, din punctul meu de vedere, eficientizarea SMID-urilor, eficientizarea sistemelor de colectare și celor de sortare, astfel încât să asigurăm acel necesar pentru industrie”, a declarat ministrul Mediului, potrivit green-report.ro.

În același timp, acesta a mai declarat că se vor continua programele de investiții în capacități de reciclare.

„Aici trebuie să extindem raza acțiunilor noastre, să creștem sumele care sunt disponibile pentru companii și să asigurăm aprobarea acelor scheme de ajutor de stat prin consiliul concurenței”, a mai spus Tanczos.

Sursă foto: bugetul.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol