18 mai 2024, 5:48

Coaliția pentru Hidrogen Regenerabil, inițiativă pentru a plasa Europa în fruntea cursei mondiale pentru soluții ecologice

Coaliția pentru Hidrogen Regenerabil a câștigat sprijinul celor mai inovatoare companii din întregul lanț energetic.

Astfel, lansează Carta politică a Coaliției pentru integrarea hidrogenului regenerabil în Europa și pentru a plasa continentul în fruntea cursei mondiale pentru soluții ecologice, potrivit green-report.ro.

Carta politică a Coaliției stabilește fundamentele politice esențiale pentru a permite extinderea și absorbția pe piață a hidrogenului regenerabil produs prin electroliză și electricitate regenerabilă.

“Anul trecut, Comisia și-a lansat ambițioasa strategie privind hidrogenul și sunt foarte fericit să văd că sectorul privat ia măsuri. Trebuie să stimulăm toate verigile din lanțul valoric european al hidrogenului și tocmai acest lucru și-a propus Coaliția pentru Hidrogen Regenerabil prin carta publicată astăzi”, a declarat comisarul pentru energie, Kadri Simson, potrivit sursei citate.

Totodată, Walburga Hemetsberger, CEO al SolarPower Europe, a declarat: „Atingerea obiectivelor acordului european necesită implementarea de proiecte de energie regenerabilă pe întregul continent. Fiind cea mai rentabilă tehnologie energetică din istorie, energia solară este gata să contribuie la această ţintă ambițioasă. Cu toate acestea, atingerea decarbonizării complete a Europei necesită hidrogen regenerabil pentru a completa electrificarea directă. Pentru a sprijini locurile de muncă și hidrogenul pe bază de energie regenerabilă avem nevoie ca rețele electrice din UE să fie mai puternice și să existe proceduri de autorizare standardizate. Acest lucru va permite Europei să-și mențină titlul de lider mondial în această tehnologie a viitorului.”

Coaliția pentru Hidrogen Regenerabil invită toate întreprinderile inovatoare și ambițioase cu idei asemănătoare, de la furnizori de energie și tehnologie, start-up-uri, antreprenori și până la participanți din sectoarele relevante, angajate în atingerea neutralității climatice până în 2050, să semneze Carta politică și să adere la Coaliție pentru a construi industria hidrogenului regenerabil din Europa.

Sursă foto: profit.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol