17 mai 2024, 12:19

Cinci sfaturi pentru un mediu mai sănătos în casă

Oamenii își petrec aproximativ 90% din timp în interior, unde aerul poate fi de până la cinci ori mai poluat decât cel exterior. Casele conțin o serie de particule nedorite, cum ar fi praf, păr și mucegai. Deși invizibil cu ochiul liber, aerul din interior poate conține și viruși și bacterii, care pot trăi pe suprafețe și pot deveni aerieni.

Iată câteva măsuri simple pe care le puteți lua pentru a îmbunătăți și a menține un mediu interior sănătos.

1. Investiți într-un purificator de aer performant

Calitatea slabă a aerului interior poate agrava problemele de sănătate și poate declanșa astm sau alte afecțiuni. Adăugarea unui purificator de aer este o modalitate simplă, dar eficientă, pentru a vă asigura un aer interior mai curat. Luați în considerare un purificator de aer de înaltă calitate, care oferă protecție 24/7 împotriva virușilor și bacteriilor.

2. Alegeți produse de curățare naturale

Poluanții precum praful, părul de la animale de companie și mucegaiul se pot acumula cu ușurință într-o casă și pot agrava calitatea aerului interior. Luați în considerare utilizarea produselor de curățat de uz casnic cu soluții naturale, care pot curăța în mod eficient fără același impact asupra mediului ca substanțele chimice dure.

3. Eliminați sursele individuale de poluare

Activitățile precum gătitul fără ventilație adecvată, utilizarea unui șemineu cu lemne și compușii organici volatili eliberați de la produsele de îngrijire personală sunt toate forme de poluare. Faceți inventarul gospodăriei dvs. și stabiliți ce poate afecta negativ mediul dvs. interior.

4. Păstrați animalele de companie îngrijite și curate

Părul de la prietenii noștri blănoși poate rămâne în aer, iar animalele pot aduce particule dăunătoare din exterior. Lucruri simple, cum ar fi păstrarea și curățarea animalului de companie în mod regulat, vă vor ajuta la evitarea problemelor.

5. Mențineți un spațiu de somn sănătos

Saltelele și pernele pot fi o mare sursă de contaminare în casă. Spălarea lenjeriei de pat în fiecare săptămână în apă fierbinte și utilizarea elementelor de protecție pentru perne și saltele pot ajuta la prevenirea răspândirii alergenilor și a poluanților.

Foto: Chewy (Unsplash)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol