Potrivit celei de a 16-a ediție a Raportului privind riscurile globale lansat de World Economic Forum, una dintre marile schimbări dintre 2020 și 2021, în ceea ce privesc riscurile, a fost provocată de pandemia de COVID-19, riscul reprezentat de bolile infecțioase fiind acum pe primul loc, în timp ce în 2020 acesta era pe locul 10.
Cu toate acestea, aspectele legate de climă reprezintă cea mai mare parte a listei de riscuri din acest an, fiind descrisă drept „o amenințare existențială pentru umanitate”.
Astfel, în pofida scăderii emisiilor de carbon cauzate de blocaje și perturbări ale comerțului și călătoriilor internaționale, există îngrijorări că, pe măsură ce economiile încep să se recupereze, emisiile vor crește.
Astfel, printre amenințările pe termen scurt, care probabil se vor realiza în următorii doi ani, se numără bolile infecțioase, inegalitatea digitală și deziluzia tinerilor.
Dacă aruncăm o privire asupra riscurilor pe termen mediu în următorii trei-cinci ani, aici se încadrează defalcarea infrastructurii IT, instabilitatea prețurilor și criza datoriilor.
Sursă foto: bostonglobe.com
Comentariile sunt oprite pentru acest articol