25 iunie 2024, 8:11

Cele mai grave inundații din ultima jumătate de secol în Australia VIDEO

În unele zone din Australia au avut loc cele mai grave inundații din ultima jumătate de secol, potrivit autorităților locale, citate de France24.

Premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a declarat că ploile torențiale care au lovit statul cu 8 milioane de oameni au fost mai grave decât era de așteptat, în special în zonele cu altitudine mică din nord-vestul orașului Sydney.

Este un „eveniment care se întâmplă doar o dată pe secol” și care a fost calificat ca dezastru național, conform acestuia.

În acest context, locuitorii din nord-vestul orașului Sydney au primit ordin să-și evacueze casele la miezul nopții de sâmbătă spre duminică,  apele provocând daune majore.

Barajul Warragamba, care furnizează o mare parte din apa potabilă a orașului Sydney, s-a revărsat sâmbătă după-amiază în râul Hawkesbury în aval astfel încât sunt așteptate inundații de un nivel nemaivăzut din 1961, au spus autoritățile. Potrivit serviciului meteorologic, vremea rea ​​se așteaptă să se intensifice și în zilele următoare, mai ales în nordul orașului Sydney.

Condițiile „vor fi în continuare periculoase”, a declarat expertul în climatologie Agata Imielska, care a prezis mai multe ploi record în zilele următoare.

În acest context, serviciile de urgență au primit peste 7.000 de apeluri pentru ajutor și au efectuat 650 de operațiuni de salvare.

Sursă foto: hotnews.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol