18 iunie 2024, 6:19

Cel mai mare producător de cărbune din lume mizează pe energia fotovoltaică

Cel mai mare producător de cărbune din lume începe să mizeze pe energia fotovoltaică.
Totodată, acesta continuă să închidă minele de mici dimensiuni, potrivit BBC, citat de green-report.ro.

Este vorba despre Coal India Limited (CIL).

Compania intenționează să investească într-un proiect de energie solară de 3.000 MW într-o asociere cu NLC India, companie energetică de stat axată pe producția de cărbune și, ulterior, de energie electrică.

CIL dorește, de asemenea, să concureze la licitațiile pentru alocarea de capacitate pe fotovoltaic din India și să câștige proiecte oferind cele mai mici prețuri pentru energia curată.

“În cărbune, după cum știți, business-ul nostru va scădea în următoarele două-trei decenii. Fotovoltaicul va preșua din cota cărbunelui încet-încet și va fi o sursă majoră de energie în anii ce vin”, a spus președintele CIL, Pramod Agarwal, într-un interviu acordat Reuters.

Proiectul fotovoltaic al companiei, derulat cu NLC, va valora 125 miliarde de rupii (1,73 miliarde de dolari), CIL urmând să investească aproximativ jumătate din această sumă până în 2024.

Grupul a închis 82 de mine trei ani (date din martie 2020) și și-a redus forța de muncă cu 18.600 de angajați.

India speră să ajungă la 175.000 MW capacitate instalată în regenerabil până anul viitor, cu un obiectiv de 450.000 MW până la sfârșitul deceniului.

Sursă foto: longeviv.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol