18 iunie 2024, 6:04

Ce trebuie să facă bucureștenii care își renovează apartamentele cu deșeurile din construcții

Noul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a explicat ce trebuie să facă bucureștenii care își renovează apartamentele cu deșeurile din construcții.

Astfel, conform acestuia, cetățenii au nevoie de un „ghid de bune practici” în ceea ce privește prevenirea poluării, potrivit digi24.ro.

În acest sens, Octavian Berceanu i-a sfătuit pe cetățeni să sune la agentul de salubritate responsabil pentru fiecare sector în parte, altfel toate deșeurile vor ajunge pe teren viran, la 500 m de locul de unde au fost ridicate.

„Ești din Sectorul 6, suni la firma de salubrizare care prestează servicii în Sectorul 6 și vine și te ajută. Foarte multă lume sună la aceste site-uri de publicitate și pentru 50 de lei mai puțin, că asta este diferența de fapt, preferă să le dea lor, pentru că oamenii ăia mai pun puțin spatele, mai cară niște deșeuri cu spatele lor și deșeurile ajung la 300- 500 m de locul în care au fost încărcate”, a afirmat șeful Gărzii de Mediu, potrivit sursei citate.

Totodată, conform lui Berceni, doar cei acreditați vor mai putea ridica deșeurile cetățenilor.

„Vom genera niște filtre prin care acești `Speedy Gonzales` cu deșeurile noastre nu mai pot să aplice și nu mai pot primi comenzi, ci doar firmele acreditate”, a declarat acesta.

Dacă măsurile nu vor fi respectate, mașinile care transportă aceste deșeuri în mod ilegal vor fi confiscate iar proprietarii vor fi sancționați.

Sursă foto: primarie6.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol