19 iulie 2024, 0:18

Ce loc ocupă Bucureștiul în topul celor mai aglomerate orașe din lume

În vreme de pandemie, datorită restricțiilor anti-COVID-19, emisiile de CO2 și traficul au scăzut în lumea întreagă.
Astfel, Bucureștiul ocupă cel de-al 18-lea loc în Topul celor mai aglomerate orașe din lume și al 9-lea în Europa în ceea ce privește traficul auto, potrivit studiului pentru anul 2020 realizat de producătorul olandez de sisteme de navigație TomTom, citat de green-report.ro.

Cele mai aglomerate orașe

Conform studiului citat, la nivel mondial, cele mai aglomerate oraşe sunt Moscova, Mumabi, Bogota, Manila, Istanbul. În Europa, cele mai congestionate oraşe sunt: Moscova, Istanbul, Kiev. Cu excepţia Istabulului, toate oraşele din Top 7 sunt fie din Rusia, fie din Ucraina. Pe locul 8 se află oraşul Lodz din Polonia, pe locul 9 – Bucureşti, iar Top 10 se încheie cu oraşul Samara din Rusia.

Astfel, cifrele arată că traficul din Capitală a scăzut, în total, anul trecut cu 10% faţă de valorile din 2019 din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de pandemia de Covid-19. Cea mai aglomerată luna a fost februarie, cu un nivel de congestie de 54% în timp ce în luna aprilie traficul a fost cel mai liber, cu o congestie de 10%.

Cea mai aglomerată zi din 2020

Cea mai aglomerată zi din 2020 din traficul bucureştean a fost 5 martie (o zi de marţi), când timpul petrecut în trafic a fost, în medie, cu 73% mai mare decât ar fi în condițiile în care traficul ar fi fluent.În total, anul trecut au fost 66 de zile cu trafic liber în Capitală.

În acest context, în 2020, autorii studiului spun că au observat o scădere a traficului rutier nemaiîntâlnită în oraşele din întreaga lume.

Au fost colectate date pe parcursul anului 2020 în 416 de orașe din 57 de țări.

Sursă foto: playtech.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol