18 iunie 2024, 6:45

Licee din nouă județe din România trec la energie verde

Câte un liceu din nouă județe din România trec la energie verde.

Este vorba despre județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Teleorman, Caraș-Severin și Constanța.

Astfel, câte un liceu din fiecare județ vor beneficia, începând cu luna martie, de energie verde datorită inițiativei Grupului CEZ în România de a monta și dona câte o centrală de panouri fotovoltaice cu o putere de 15 kW fiecare.

Sursă foto: green-report.ro.

„Cel mai bun mod de a învăța despre energia verde este acela de a interacționa cu tehnologia care produce energie verde. Motivațiile copiilor de a urma o meserie de electrician pot fi diverse, însă dacă vezi cum pe școala ta au apărut panouri cu celule fotovoltaice, în mod clar îți vei pune o serie de întrebări. Are loc cunoașterea”, a declarat Ovidiu Ana, director dezvoltare Fundația Progress.

Totodată, directoarea Liceului Astra din Pitești, Maria Ionică, a declarat: „Ne bucurăm că Liceul Tehnologic Astra din Pitești a fost inclus și în proiectul #EnergieVerde pentru #GenerațiaViitorului! Deja pregătim profesional generația viitorului, adică viitorii specialiști ai companiei, în cadrul proiectului Ucenic Electrician – proiect dezvoltat pentru susținerea învățământului profesional de 3 ani în domeniul electric”.

Inițiativa este o investiție cu impact pe termen lung, în valoare de 15.000 de euro de fiecare liceu, fonduri asigurate de Grupul CEZ în România.

Sursă foto: green-report.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol