17 aprilie 2024, 23:18

Bucureștiul va găzdui cea mai importantă competiție de locuințe sustenabile din lume

Bucureștiul va găzdui cea mai importantă competiție de locuințe sustenabile din lume în 2023.

Este vorba despre Solar Decathlon.

În acest context, ministrul Mediului, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook, că Guvernul va asigura, parţial, sprijinul financiar pentru organizarea competiţiei.

„Dacă avem asemenea iniţiative (construcţia de case verzi, n.r.), dacă avem tineri care visează frumos şi universităţi care le dau suportul necesar, dacă avem rectori care cred în aceste iniţiative şi universităţile, indiferent de domeniu, vin şi caută soluţiile noi pentru această lume nouă, cu siguranţă România va reuşi. Vom reuşi să organizăm asemenea competiţii internaţionale în România. Este ca şi cum am avea un Campionat Mondial sau European. Cu siguranţă că suntem mult mai receptivi câteodată la Campionatul European de Fotbal, pentru că ne-am obişnuit să fim în tribune, să susţinem echipa naţională. Dar această echipă naţională formată din tineri cercetători, studenţi cu viziune şi cu voinţă de a face ceva este la fel de importată ca orice altă echipă naţională care reuşeşte până la urmă să aducă în România o asemenea competiţie”, a declarat acesta.

Solar Decathlon a luat naştere în 2011 în Statele Unite ale Americii. În 2012, echipa PRISPA a fost prima echipă din România calificată la Solar Decathlon (ediţia Madrid), iar în 2014 echipa EFdeN a participat la ediţia Versailles cu casa care, la ora actuală, este Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort.

Sursă foto: solarhousehistory.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol