25 iunie 2024, 7:56

Brazilia a lansat primul său satelit pentru a monitoriza defrișările din Pădurea Amazoniană

Institutul Naţional de Cercetări Spaţiale (INPE) a anunțat că Brazilia a lansat primul său satelit cu scopul de a monitoriza defrişările din Pădurea Amazoniană, potrivit revista Science Mag citată de green-report.ro.

Se numește Amazonia 1 și a fost lansat cu succes spre orbită la ora locală 1:54 (4:54 GMT) de la Centrul Spaţial Satish Dhawan din India.

Citește și: Brazilia, plan controversat care implică investitori din lumea întreagă pentru a proteja Amazonia

Astfel, Amazonia-1 va oferi cercetătorilor actualizări mai frecvente privind defrișările și activitatea agricolă în cea mai mare pădure tropicală din lume, urmând să trimită imagini pentru monitorizarea mediului şi a activităţilor agricole din Brazilia.

“Acesta este primul satelit de observare a Pământului proiectat, integrat, testat şi operat în totalitate de Brazilia”, potrivit sursei citate.

Camera cu care satelitul este dotat poate să fotografieze orice locaţie de pe Pământ la fiecare cinci zile, o caracteristică descrisă de INPE drept “extrem de valoroasă” datorită faptului că nu este întotdeauna garantată obţinerea unei imagini clare, neafectată de prezenţa norilor.

Sursă foto: bzi.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol