25 iunie 2024, 7:57

Un bărbat din Washington străbate zilnic orașul pentru a strânge gunoiul stradal

Billy Adams vede gunoiul de pe jos peste tot în Washington, dar îl și strânge. Bărbatul de 54 de ani merge pe jos zilnic 20 de kilometri și adună cel puțin două pungi de gunoi.

Îmbrăcat sport și cu un smartwatch care măsoară distanța, Adams strânge de la sticle de apă din plastic la ambalaje pentru alimente, cutii de bere și măști de unică folosință. Strânge aproape orice și nu poartă mănuși, dar își spală mâinile ori de câte ori se oprește pe parcurs. În drumul spre casă, lasă primul sac plin cu gunoi într-un coș public. Apoi se oprește la o cafea și cere de la cafenea o pungă de gunoi nouă, iar pentru asta lasă un bacșiș de un dolar. Uneori, merge să ceară un sac de două ori pe zi.

Deși strânsul gunoiului este o activitate individuală, Adams spune că i-ar plăcea să vadă mai mulți oameni făcând asta. Prin ploaie, zăpadă, lapoviță sau grindină, el ridică întotdeauna gunoiul. El face asta și pe drumul de acasă la sala de gimnastică, iar când pleacă de acolo iarăși cere o pungă nouă.

Adams a început să culeagă în mod regulat gunoi în iunie 2020, dar plimbările sale zilnice au devenit un ritual cu mai mult de un deceniu în urmă, ca parte a unei rutine de exerciții riguroase. Bărbatul este angajat la o companie de software și spune că slujba sa anterioară, pe care a părăsit-o în 2018, i-a stimulat un stil de viață nesănătos.

Când a izbucnit pandemia, el și-a promis că va continua să meargă pe jos, mai ales că lucra de acasă și nu avea încotro și trebuia să iasă la mișcare. Ziua de lucru a lui Adams începe de obicei în jurul prânzului, deoarece compania sa își are sediul în Australia, oferindu-i flexibilitate pentru a face mișcare dimineața. Atunci a luat act de toate coșurile de gunoi goale, în timp ce deșeurile împânzeau trotuarele și parcurile.

Strângerea gunoiului durează de obicei aproximativ trei ore. Ceea ce face el se poate încadra într-o nou obicei suedez de fitness, care presupune colectarea gunoiului în timp ce mergi pe jos sau alergi, numit „plogging” („jogging” și „plocka upp”, adică „ridicare” în limba suedeză). În ultimii ani, au apărut grupuri de ploggers în întreaga lume, inclusiv în zona Washington. Adams nu caută să înființeze un grup de ploggers, dar încurajează prietenii și familia să i se alăture în plimbările de strâns gunoiul.

Foto: Washington Post


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol