18 mai 2024, 0:32

Ateliere de pomicultură și legumicultură, organizate în Cluj-Napoca

Ateliere de pomicultură şi legumicultură pentru copii şi adulţi vor fi organizate de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, potrivit green-report.ro.

În cadrul acestora, atât copiii, cât și adulții vor învăța cum să cultive plante.

“Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca organizează, prin Staţiunea de Cercetare Horticolă (SCH), două evenimente inedite, adresate atât copiilor, cât şi adulţilor pasionaţi de grădinărit şi care vor să înveţe din tainele legumiculturii şi pomiculturii. Este vorba despre două ateliere în aer liber, unul destinat copiilor, iar al doilea adulţilor, în grupuri separate, care se vor desfăşura la SCH vineri, 9 aprilie, cu durata de o oră în cazul celor mici, de la ora 14,00, respectiv două ore pentru al doilea eveniment, începând cu ora 13:00”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de USAMV.

Astfel, copiii vor participa la un atelier în care vor învăţa despre răsaduri de legume şi vor lucra sub îndrumarea specialiştilor SCH.

Totodată, adulții vor participa la un atelier de pomicultură, în care vor afla despre tăierile la pomi fructiferi şi vor lucra, de asemenea, împreună cu specialiştii staţiunii în livezile de la SCH.

“Începutul lunii aprilie este perioada în care pasionaţii de grădinărit au foarte multe de făcut. Cei care nu au reuşit să termine tăierile de rărire şi fructificare la pomii fructiferi mai au şansa să finalizeze aceste lucrări şi pot continua cu tratamentele fitosanitare, care sunt foarte importante în această perioadă. În grădina de legume se pregăteşte solul, iar cei care au solarii se pregătesc pentru plantarea răsadurilor, aşa că sperăm să venim în întâmpinarea celor pasionaţi cu sfaturi şi demonstraţii despre aceste lucrări. Pentru recolte bogate aceste lucrări trebuie executate corect, de aceea Staţiunea de Cercetare Horticolă din cadrul USAMV Cluj-Napoca vine în sprijinul iubitorilor de grădinărit şi îşi deschide porţile timp de câteva ore, pentru a oferi informaţii valoroase şi demonstraţii despre aceste lucrări”, a explicat directorul Staţiunii de Cercetare Horticolă, Lukacs Lehel, potrivit sursei citate.

Sursă foto: observatornews.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol