17 aprilie 2024, 22:05

Arborii uscați din Timișoara vor fi transformați în sculpturi

Dominic Fritz, primarul orașului Timișoara, a anunțat pe Facebook că arborii uscați din oraș vor fi transformați în sculpturi de către studenții de la Facultatea de Arte și Design Timișoara, din cadrul Universității de Vest. În acest sens, a încheiat un acord între primărie și facultate, la inițiativa Secției de Sculptură, iar parteneriatul a fost votat în ședința de Consiliu Local.

„Am găsit împreună o soluție creativă pentru reciclarea, punerea în valoare și conservarea acestor arbori, pe o perioadă îndelungată, prin transformarea lor în obiecte de artă, inspirați de experiența altor orașe din lume”, a spus Fritz.

Printre primii arbori uscați al căror lemn va fi transformat în obiecte de artă sunt și stejarii de la intrarea în Parcul Copiilor. Primarul a adăugat că datoria oamenilor este să protejeze și să îngrijească arborii, mai ales pe cei valoroși, dar, dacă au ajuns să moară, din cauze naturale sau din cauza prostului management al spațiului verde, pot să le dea o nouă existență culturală și publică.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol